Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζητήστε το όνομα ή τον κωδικό του προϊόντος

Αποτελέσματα Κατηγοριών:

Αποτελέσματα Προϊόντων:

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα με αυτά τα κριτήρια
Προχωρημένη Αναζήτηση
Νέος Πελάτης
Είστε νέος πελάτης; Καλως ήρθατε!
Εγγεγραμμένος πελάτης
Είστε ήδη μέλος; Συνδεθείτε:
Εξερευνήστε το κατάστημα μας Online! 3D ΞΕΝΑΓΗΣΗ
0
0.00€
Το καλάθι σας είναι άδειο

Απόκριες εν μέσω πανδημίας;

23 Φεβρουάριος 2021 Αποκριάτικες ιδέες
Μπορεί για κάποιους αυτό να φαίνεται αστείο. Και ίσως με τις νέες συνθήκες που μας έχουν επιβληθεί να φαντάζει κάτι πολύ μακρινό. Και, όμως, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι ή στον στενό μας κύκλο οι Απόκριες δεν θα έπρεπε να φύγουν από το πλάνο! Ίσως να προσαρμοστούν στον τρόπο που ζούμε αλλά αυτό το έθιμο θα πρέπει να κρατηθεί ζωντανό! Απόκριες εν μέσω πανδημίας λοιπόν!

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή! Ξέρεις τι ακριβώς γιορτάζουμε τις Απόκριες;

«Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής. Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρέματος», της μεταμφίεσης, που έχει παραμείνει Κρόνια «Λουπερκάλια» και «Σατουρνάλια» και από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου».

(Πληροφορίες από Wikipedia)

Σε όλη την Ελλάδα, λοιπόν, έβαζαν τις λαμπερές στολές τους και έβγαιναν στους δρόμους και έκαναν τις παρελάσεις με μουσική και χορό! Μία συνθήκη πολύ ευχάριστη για τα παιδιά και μία ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά οι γονείς μαζί τους!
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να το ξεχάσουν τα μικρά μας! Πώς θα γίνει αυτό; Δημιουργώντας μόνοι μας ένα κλίμα πάρτι με παιχνίδια στο σπίτι, στολές και σαρπαντίνες και πολύ γέλιο!  

Οι ιδέες είναι πολλές! Ο στόχος ένας! Να παίξουμε με τα παιδιά μας και να γιορτάσουμε τις απόκριες!

Βάλε την φαντασία να φέρει στη ζωή παραμύθια

Φτιάξτε ένα μικρό κάστρο από καρέκλες, στρώματα, μαξιλάρια και σεντόνια και φορώντας τις λαμπερές στολές δημιουργήστε μία μικρή ιστορία η πλοκή της οποίας περιλαμβάνει την πριγκίπισσα και τον πρίγκιπα αδερφό της!

Το παιδί σου λατρεύει τα ζωάκια;

Μικρά χνουδωτά ελαφάκια, λαγουδάκια ή ακόμα και λιοντάρια μπορούν να έρθουν στη ζωή με μία απλή στολή! Πώς περπατάει το λαγουδάκι; Πώς τρώει τα καρότα του; Πώς κοιμάται; Μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο ενός δημιουργικού τρόπου απασχόλησης!

Φέρε το καρναβάλι στο σπίτι σου!

Πώς; Οι μεγάλες διοργανώσεις των καρναβαλιών στην Ελλάδα θα μεταφέρουν τους εορτασμούς online! Φορέστε οικογενειακώς τις αγαπημένες σας στολές, πάρτε σερπαντίνες και καραμούζες και γιορτάστε μαζί με τους υπόλοιπους χρήστες τις φετινές αποκριές!

Ό,τι και να επιλέξεις για παιχνίδι μην ξεχάσεις τις λαμπερές και αστείες στολές από το epilegin.gr!
Φίλτρα